Call 0845 021 9001

Frosts Landscape Construction - Commercial landscaping specialists

Pimlico Courtyard Project

The Pimlico Project is a prestigious residential development situated in the heart of Pimlico above a new supermarket less than half a mile from Victoria train station.

The landscaping consists generally of two separate podium courtyards both on the second floor above the car parking area, and both surrounded by tall apartments on all sides.

One courtyard was constructed for privately owned properties and the other for social housing. The private courtyard is based around a large water feature with a timber bridge and decking for pedestrian access, whilst the social courtyard consists of raised and level planters with a variety of contrasting paved walkways and steps, and includes a seating area with a hardwood bench and free standing seating.

The beds in both the East and West courtyards include a high percentage of herbaceous planting creating a harmonious scheme.

Considering the busy metropolitan location of these apartments a very pleasant and quiet environment has been created for those who are fortunate enough to own or rent property here. There is security protected access, which guarantees the privacy of the owners and tenants alike. Car parking is available for those who reside at this property at first floor level, again protected by secure entry access.

The construction stage was plagued by difficulties with the main contractor being some 15 weeks late in providing the areas for our works. Even then we were faced with further difficulties in that other trades that should have completed their works were then only at times minutes ahead of our works.

The roofing materials beneath our water feature were at several stages being laid whilst we were constructing the water feature within inches of the roofing contractor and being constantly held up in our endeavours to create a scheme worthy of the prestigious apartments. Access was almost impossible with all the late trades competing for the use of the crane. The crane was then removed far too soon with little warning, accompanied with instructions from the main contractor to bring all the remaining materials to site and store them on areas of the works.

Fortunately, dispite the disruption, we were able to create a beautiful and peaceful environment within the given time frame.

Project details